Центърът на националния отбор по волейбол Светослав Гоцев заяви, че всички в отбора мислят за мача с Мексико, в който ще търсят задължителна победа. Единствено чист успех ще запази шансовете на "лъвовете" за класиране за следващата фаза на световното първенство след пораженията с по 0:3 в първите два мача от домакина Полша и САЩ.

Особено злощастна бе загубата от американците, тъй като в края на втория и на третия гейм българите изпуснаха солидна преднина.

"Шансовете ни не бяха само в третия гейм. Като цяло имахме доста възможности и във втория. В първия също имаше нелоша игра. Фактът е, че не успяхме да вземем поне един гейм. А това можеше да ни даде допълнителен импулс за следващите. И мачът можеше да придобие различен развой. Вярно е, че не сме имали директни серии от начален удар. Но имахме и много моменти, в които изпълнявахме добре тактически и след това се представяхме силно във фаза блок и защита. Може би още имаме резерви в този елемент и се надявам, че в следващия мач ще ги преодолеем", каза центърът.

БГНЕС / BGNES
25 снимки

България изгуби третия сет на мача с американците, след като Тори Дефалко наниза пет поредни отлични сервиса.

"Нека му отдадем и на него заслугата. И съперникът се е подготвил за този Мондиал. Американците играха страхотно в ключовите моменти. Тогава бяха повече отбор от нас. Трябва да го признаем. Предстои ни изключително труден мач с Мексико. Познавайки нашия манталитет, след две загуби и минимални шансове за продължаване напред, мотивацията ще бъде по-малка. Но ние сме професионалисти, защитаваме цветовете на България и трябва да победим. Това е, което всички очакват от нас", добави Гоцев.

"Не съм гледал резултатите и класиранията. Щабът ще ги правят. От нас зависят да се подготвим по най-добрия начин за срещата. Щом Мексико е тук, значи имат достойнства. Мексико със сигурност не е отбор, който играе друг спорт. И те са волейболисти и ще трябва да ги надиграем", завърши националът.