Опитната разпределителка на българския волейболен отбор (жени) Петя Баракова обясни причините за отпадането на Световното първенство. Българките отстъпиха днес с 1:3 гейма на Канада и след четири поражения в първите четири мача няма как да се надяват на класиране в следващата фаза.

"Ние сме побеждавали вече този отбор, но днес тези момичета показаха по-добра игра от нашата. Със сигурност се раздадохме на игрището днес. Може би енергията ни беше по-малка от тяхната, ако мога така да го кажа. Не е приятно да изпаднем толкова рано. Искахме да останем и да продължим напред, колкото се може по-дълго да играем. Но утре излизаме в следващия мач за победа, няма значение днешната загуба. Тежко е, надявам се всеки да си извлече поуки. И всяка една за себе си, и отборно и да вървим напред с вдигнати глави", коментира Петя Баракова

"Не ни изненадаха канадките. Момичетата се бореха много и може би по-дългите разигравания ни изиграха лоша шега и ни беше по-тежко. Програмата със сигурност изигра роля. Не е приятно да паднеш в първите си четири мача подред. Ако не бяха първи мачове, ако бяхме по-свежи и в началото на турнира, вероятно резултатите щяха да бъдат други. Но не можем да го променим вече, за съжаление", завърши тя.