Старши треньорът на Балкан Ботевград Александър Тодоров даде своята прогноза за това, което ще се случи тази вечер в мача между Лукойл Академик и Билбао Баскет в Еврокъп. Българският шампион приема испанския тим от 18 часа в „Арена Самоков“, и се нуждае от победа, за да се бори наравно с Билбао и Будучност в група В на турнира.

Тодоров е близък приятел на наставника на Лукойл Марин Докузовски, и сподели преди двубоя очакванията си: „Исках да гледам този мач, защото знам колко качествен отбор е Билбао. Не съм ги гледал преди, но знам, че става дума за група много силни баскетболисти. Разговаряхме с Марин Докузовски, но не съм му давал специални съвети. Пожелавам и на него, и на отбора на Лукойл да направи изненадата и да победи Билбао. Този мач е големият шанс на Лукойл за почти сигурно класиране, с евентуална победа днес. Става дума за съперник, който е изключително класен, но това е спорт, а в спорта няма фаворити и аутсайдери. Отборът с повече хъс и желание ще спечели. Надявам се и пожелавам това да е Лукойл.“

Как могат „студентите“ да победят Билбао днес, според Тодоров?! „Лукойл трябва да изиграе мача на най-високото си ниво, а Билбао трябва да има мач на малко по-ниско ниво от обикновено, за да се получи равностоен мач, и вече в края на се реши. В последната минута става дума вече не само за баскетболни качества, а и на късмет. Но Лукойл може да играе по-добре, и трябва да е на 100% от своите възможности, а Билбао на по-ниско ниво.“

„Чух, че Билбао е пристигнал без багаж, не знам това как ще повлия, дано да е негативно,“ добави новият треньор на Балкан.

„Познавам Марин и неговият характер е такъв, че не се дава на никой. На Европейското не се даде на Гърция, Испания и Русия, и е сигурно, че Лукойл няма да се предаде още от началото. Докато има борба на терена, се надявам, че Лукойл може да спечели,“ завърши с прогнозата си за Лукойл – Билбао Александър Тодоров.