Поставеният под номер четири в схемата Стан Вавринка преодоля с чиста победа втория кръг на мъжката схема от откритото първенство по тенис на Великобритания, след като се наложи с 6:3, 6:4, 7:5 срещу Виктор Естрея Бургос от Доминиканска Република.

Шампионът от Ролан Гарос и победител в два от последните шест турнира за Големия шлем контролираше напълно мача, който завърши за час и 31 минути и така безпроблемно продължава напред.

Вавринка е играл само веднъж на четвъртфиналите на турнира във Великобритания, като това се случи при миналогодишното отпадане срещу неговия сънародник Роджър Федерер. Съперник на швейцареца в третия кръг ще бъде испанецът Фернандо Вердаско.

"Той е труден съперник. Не знаех какво точно да очаквам от него, но се радвам, че успях да го победя в три сета. Имам да подобрявам доста неща в играта си, но за момента най-важни са чистите успехи", каза швейцарският тенисист след мача.

Бургос беше достоен противник на Вавринка, но неговата игра на ретур решиха срещата в полза на швейцареца. Доминиканецът, който в цялата си професионална кариера не е печелил две поредни победи на трева, допусна по един пробив в края на всеки един от трите сета и това оформи успеха за Вавринка./БТА