Отборът на Португалия разби Фарьорските острови в гостуването си от третия кръг на група В на световните квалификации за шампионата през 2018-а година, побеждавайки с 6:0. Португалците вече имат 6 точки на второ място във временното класиране, след лидера Швейцария, който е с пълен актив от 9 точки.

Успехът над Фарьорите бе втори за европейския шампион в групата от световните квалификации, а поражението е първо за състава на Фарьорските острови, който започна с победа и равен участието си в група В.

Гостите не оставиха никакви шансове на съперника си, като хеттрик реализира 20-годишният Андре Силва с попадения в 12-ата, 22-ата и 37-ата минута. За 4:0 точен бе Кристиано Роналдо с 66-я си гол за Португалия, в първата минута на добавеното време Жоао Моутиньо вкара за 5:0, а в 93-ата Жоао Кансело оформи крайното 6:0.

Тимът на Фарьорите заема четвъртото място в подреждането с 4 точки, колкото има и третият Унгария. Пети и шести са Латвия и Андора, съответно с 3 и 0 точки.

В другите срещи от третия кръг Швейцария победи Андора като гост с 2:1, а Унгария надви Латвия също с 2:0 като гост.

източник: БГНЕС

Португалия поведе на Фарьорските острови с 1:0 още в 12-ата минута на двубоя. Андре Силва завърши успешно първата 100%-ово положение за гостите. Атаката стартира от Кристиано Роналдо, топката пое Жоао Марио, който пусна към Андре Силва и 20-годишният нападател вкара за 1:0, възползвайки се от пробойните в защитата на домакините. В следващите минути и Жоао Марио и Кристиано Роналдо застрашиха вратата на Фарьорите, а в 22-ата минута 20-годишният Андре Силва реализира второ попадение за Португалия срещу Фарьорските острови. Рикардо Куарешма отправи силен удар към вратата на домакините, топката бе избита, но Андре Силва бе на точното място и с глава вкара за 2:0.

Силва реализира първия си хеттрик за Португалия след като бе точен за 3:0 в 37-ата минута на срещатата. Жоао Кансело отправи силен удар към вратата на домакините, стражът на Фарьорите Гунар Нилсен спаси, но Андре Силва стигна до топката и се разписа за 3:0, оформяйки хеттрик в своя актив.

След почивката европейските шампиони продължиха да доминират, а Кристиано Ронладо направи резултата 4:0 в 65-ата минута. Роналдо получи от Жоао Марио, преодоля защитата на домакините и се разписа за 66-и път с екипа на Португалия.

Преди това още в 48-ата минута Роналдо можеше да се разпише, но Гунар Нилсен предотврати опасността.

Андре Силва пък се размина с четвърти гол в 70-ата минута, пропускайки златен шанс да направи резултата 5:0 за Португалия, а Пеле също бе близо до гол, но топката бе изчистена след удара му към вратата на домакините.

Португалците довършиха опонента си с нови два гола в добавеното време на мача, оформайки крайното 6:0. Първо в 91-ата минута Жоао Моутиньо покачи на 5:0 с чудесен далечен удар, а две минути по-късно Жоао Кансело получи от Желсон Мартинс и не сгреши за внушителното 6:0 в полза на Португалия. 

Швейцария победи с 2:1 като гост Андора в третия си мач от световните квалификации. Това бе трети пореден успех на швейцарците, които оглавяват временното класиране в група В, а Андора остава без спечелена точка.

Гостите търсеха гол още от първите минути, като в 13-ата минута Адмир Мехмеди бе близо до целта. В 19-ата обаче Фабиан Шер не сгреши от дузпа и даде преднина от 1:0 за Швейцария. Пак Шер можеше да покажи в 35-ата, а и по-късно през второто полувреме, в 70-ата минута.

Мехмеди все пак успя да се разпише, вкарвайки за 2:0 за гостите в 77-ата минута на двубоя. 25-годишният Мехмеди получи от Джердан Шакири и реализира. В първата минута на добавеното време домакините от Андора успяха да върнат едно попадение, което бе дело на Алекс Мартинес, който преодоля вратаря на Швейцария Роман Бюрки за крайното 2:1 за гостите. 

 Унгария се справи също като гост с Латвия с 2:0 и натрупа 4 точки в актива си в група В от световните квалификации. Латвийците пък остават с 3 точки.

Още в 10-ата минута Адам Гюрско реализира за 1:0 за гостите след пас от Неманя Николич. Унгарците продължиха да налагат преимущество, като и Михали Корхут, и Адам Салай бяха близо до целта, но пропуснаха. В края на първото полувреме и Балаж Джуджак пропиля шанс за ново попадение за Унгария.

Все пак в 77-ата минута Адам Салай покачи на 2:0, което бе и крайния резултат, въпреки че в продължението Артурс Карашаускс можеше да намали.