Старши треньорът на националния отбор на Швейцария по футбол Владимир Петкович заяви, че всички от състава са изключително разочаровани заради отпадането на осминафиналите на Мондиал 2018 след поражение с 0:1 от Швеция.

"Дълбоко сме разочаровани. Искахме да постигнем повече. Но трябва да поздравим шведите, защото те направиха точно това, в което са най-добри, а то се оказа достатъчно, за да ни победят. След като ни вкараха, стана много трудно да ги пречупим. Трябваше да играем по-добре, но не показахме истинските си възможности. Затова и загубихме", коментира Петкович.

"Липсваше ни емоцията. А съперникът е отбор, който във всичките си мачове успяваше да накара противниците си да изпитват трудности в организацията на играта си. Знаехме, че този мач най-вероятно ще бъде решен с някой удар от дистанция, някой рикошет, както и се получи", добави селекционерът на Швейцария. 

"Ние също опитахме, но не се получи. В последните 10-15 минути опитахме да играем с повече емоция и мисля, че се получи по-добре, но в крайна сметка това не беше достатъчно. Много хора си мислеха, че Швеция е средняк, нещо като Б-отбор, но се видя още в баражите срещу Италия, а след това и в срещите им в групата, че това въобще не е така."

"Те са много хомогенен отбор, физически много здрави и силни. За съжаление ние действахме прекалено бавно, допуснахме доста грешки при подаванията, особено през първото полувреме. На това Световно първенство показахме, че имаме сериозен потенциал, но е ясно, че трябва да подобрим още неща, за да постигнем повече. Днес просто не успяхме да намерим играта си. Не мисля, че отборът на Швеция ни е надиграл, но малките детайли решиха мача", каза още Владимир Петкович