Старши треньорът на националния отбор на Сърбия по футбол Младен Кръстаич изказа острото си възмущение от съдийството при снощната загубата с 1:2 от Швейцария в мача от втория кръг в група "Е" на Мондиал 2018.

Кръстаич смята, че действията на реферите трябва да бъдат разгледани от съда по правата на човека в Хага.

Двубоят беше ръководен от германска съдийска бригада с главен арбитър Феликс Брих.

"Вчера ние бяхме ограбени. Това стана пред очите не само на сърбите, но и на целия свят. Действията на съдиите трябва да бъдат разгледани от съда в Хага", заяви Кръстаич.
"Но не искам да прехвърлям вината на други - аз съм виновен за загубата. При 1:1 искахме и търсехме победата и затова нападахме с повече хора. В края при контраатака получихме втори гол и вместо с 4 точки след два мача останахме с 3. напред. Имаме няколко дни да се съвземем след тази тежка емоционално загуба. Сега ни предстои наглед невъзможната задача да победим Бразилия, за да продължим Но всички имат слаби места, а бразилците не са изключение", каза още специалистът.

В последния си мач от група Е на Мондиал 2018, Сърбия излиза срещу фаворита Бразилия, а срещата се оказва решаваща за бъдещето на "плавите" в турнира.