Световното първенство по футбол е в разгара си. До края на осминафиналната фаза на шампионата в Русия остават още два мача, които ще се изиграят днес, а после предстоят два почивни дни.

От началото на Мондиал 2018 за почти три седмици видяхме няколко от фаворите да отпадат, начело с отборите на големите звезди Лионел Меси и Кристиано Роналдо, както и настоящият световен шампион Германия.

61 снимки

Освен това обаче видяхме някои куриозни моменти, за които феновете на футбола не спират да говорят.

източник: Gulliver/GettyImages

Някои от случките ви разсмиваха, други ви ядосваха, трети ви радваха, но - едно по едно:

- Иранският национал Милад Мохамади опита да изпълни тъч със салто и... не му се получи много успешно, но пък си спечели популярност в социалните мрежи.

- Белгийският национал Миши Батшуай открадна малко от славата на иранския си колека. Батшуай така се зарадва на гола на съотборника си Аднан Янузай срещу Англия, че изрита топката точно в гредата, а тя се върна директно в лицето му...

Както казват мнозина: малшанс. Той пък прие с чувство за хумор бъзиците, които последваха.

- Аржентинският селекционер си заслужи сравненията с бивш ММА боец или... охранител в нощен клуб с облеклото, което бе избрал за първите мачове на своя тим на Световното първенство.

Множеството татуировки, които показа по ръцете си само допринесоха за асоциациите.

- Като стана дума за Аржентина - да, Марадона. Едва ли скоро на обезумелия от радост легендарен аржентинец ще се изтрие от съзнанието на футболния фен.

Ако не друго, то с Аржентина на Мондиала определено бе интересно.

- Лионел Меси. Всички погледи бяха насочени към звездата на Аржентина.

Меси това, Меси онова. Меси е тъжен, Меси ликува. Всяко изражение на гениалния Лео бе следено под лупа.

-  Кристиано Роналдо. Или по-точно странната козя брадичка, която се опита да "отгледа" по време на Световното първенство в Русия.

И да, няма да забравим за забавните колажи с мускулестите крака на португалската звезда...

15 снимки

- Споменатите по-горе двама футболисти вече си заминаха от Русия, но една друга "машина за коментари" продължава със своя тим на Мондиала - Неймар.

Бразилецът наистина смени три прически по време на престоя на националния му тим до момента в Русия. Първата определено ще остане в историята. Френската легенда Ерик Кантона сравни фризурата на Неймар с изсипана купа спагети, а малко по-късно бразилецът направи промяна. Първо се подстрига, после се боядиса. Чакаме следващите вариации.

- Неймар обаче не впечатлява само с външен вид. Впечатлява с индивидуална класа, но и с изнервящо мнозина фенове, а най-вероятно и съперници - търкаляне след нарушение срещу нещо.

Бразилецът си спечели един куп не особено приятни квалификации, а осминафиналът с Мексико даде тон за нова вълна критики в социалните мрежи.

- Швейцария играе днес своя осминафиналите двубой срещу Швеция, а двама национали вече успяха да попаднат дори в полезрението на ФИФА.

Гранит Джака и Джердан Шакири вбесиха сърбите не само с победата над техния национален тим, но и с начина, по който отпразнуваха успеха - показвайки с ръце знака за двуглавия албански орел.

- По време на осминафиналите датският вратар Каспер Шмайхел пък си заслужи симпатии с доброто си представяне срещу Хърватия, въпреки отпадането на своя отбор, а и с поредното доказателство, че продължава достойно семейната традиция.

Баща му Петер Шмайхел изгледа на живо отпадането на Дания, но определено имаше поводи да се гордее със сина си.