Победата над Сърбия може да коства от скъпо-прескъпо на Швейцария. Дори и тя да помогне на "кръстоносците" да продължат напред, те ще са тотално обезкървени за 1/8-финалния си сблъсък. 

Причината е, че трите най-големи звезди на отбора се очаква да получат по два мача наказание за празнуването си след успеха над "орлите". И докато за Джердан Шакири и Гранит Джака това беше очаквано, то най-изненадващо към тях се присъединява и Щефан Лихтщайнер. 

Първите двама отбелязаха попадения и направиха знака на "албанския орел", с което целяха да дразнят и провокират сръбските фенове. За тях това е нормално, защото са с албански корени. В края на мача обаче този жест стори и роденият и израснал в Швейцария Лихтщайнер. 

Този знак ще коства и на ветерана два мача в съблекалнята, ако Дисциплинарната комисия на ФИФА наложи наказанието, което се очаква. Всички тези санкции ще бъдат наложени след оплакването на сръбската федерация за политически провокации. Наставникът на западните ни съседи Милан Кръстаич обаче ще изгори за два мача по същата точка.