Бразилският вратар Алисон Бекер се надява на възмездие в срещата на Селесао срещу Швейцария в група G от първия тур на Мондиал 2018. Стражът на Рома не пази добри спомени от последната си среща с Швейцария. През 2009 година Бразилия среща Швейцария на Световното първенство за юноши под 17 години в груповата фаза. Швейцария подчинява Бразилия с 1:0 и праща Бразилия у дома, а впоследствие „кръстоносците” стават световни шампиони, побеждавайки домакинът Нигерия с 1:0.

Швейцария U17

източник: Gulliver/GettyImages

Алисон, Неймар, Филипе Коутиньо и Каземиро са част от състава на Бразилия, който изхвърча още в груповата фаза на младежкия Мондиал. И четиримата се очаква да бъдат на терена в Ростов в неделния ден срещу „кръстоносците”.

„Определено не бе хубав момент за нас. Те разполагаха със страхотен състав”, заяви Алисон.

Полузащитникът на Арсенал Гранит Джака, Рикардо Родригес и Харис Сеферович са част от юношите на Швейцария в злополучния мач за Бразилия.

Именно последният отбеляза победния гол срещу „златистите”, а във финалният мач Сеферович наказа и Нигерия, за да може Швейцария да прибере трофея у дома.

„Историята екрасива, ако не друго. Израснахме заедно по футболните терени и изиграхме много срещи един срещу друг”, продължи Алисон пред сайта на ФИФА.

„Ще бъде много тежка среща, но ние вярваме, че ще надделеем”, завърши стражът на Рома.