Още един от големите фаворити за световната титла тръгна с фалстарт. След като световният шампион Германия падна от Мексико с 0:1, а финалистът Аржентина стигна само до 1:1 с Исландия, издънка записа и четвъртият от последното голямо първенство Бразилия.

"Селесао" имаше наглед лесната задача да победи Швейцария и да подкове амбициите си за добро представяне на шампионата с комфортен старт. Но вместо това момчетата на селекционера Тите стигнаха само до 1:1.

Те се скъсаха да атакуват и да обстрелват вратата на Ян Зомер, но бяха крайно неточни. Повечето им изстрели така и не намериха очертанията на вратата, а след мача това беше отбелязано и от Тите.

Вратарят на "кръстоносците" Ян Зомер пък се намеси феноменално в моментите, в които трябваше да го стори. И така беше с огромна заслуга за престижния резултат за родината си в този мач.

Това обаче не бяха единствените аспекти мачът да завърши точно по този начин. Кои още бяха ключовите моменти за тази развръзка, можете да разберете от анализа в прикаченото видео.