Селекционерът на Швейцария Владимир Петкович призна, че победният манталитет на неговия тим е бил решаващ за вчерашния успех над Сърбия. „Кръстоносците“ се наложиха драматично над своя съперник с 2:1 в мач от група Е на Мондиала в Русия, игран в Калининград. Въпреки че на почивката изоставаха с 0:1, през второто полувреме швейцарците стигнаха до пълен обрат след попадения на Гранит Джака (52‘) и Джердан Шакири (90‘)

„Честно казано в момента се чувствам напълно изтощен. Това меко казано беше интересен мач, в който преминахме през всичко. Поведоха ни с 1:0, но впоследствие през второто полувреме ние намерихме нашата игра, заяви след сблъсъка наставникът на „кръстоносците“.

„Целта ни преди мача бе дадем здрава битка на Сърбия, но в началото не ни се получаваше. Това, което е важно обаче е, че вече сме изградили манталитет на победители и независимо от резултата, винаги намираме начин да отговорим на предизвикателството, което е страхотна черта на нашия отбор“, допълни още Петкович.

С успеха Швейцария завърза още повече интригата в групата. Тимът събра 4 точки, колкото има и фаворитът Бразилия, а сърбите остават на трета позиция с 3 пункта. В последния кръг отборът на Петкович се изправя срещу аутсайдера в групата Коста Рика, който вече загуби шансове да продължи напред, докато Селесао и Сърбия излизат в спор за място на осминафиналите. /БГНЕС