Отборите на Гърция и Белгия записаха нови победи в квалификационна група H за Мондиал 2018. Южните ни съседи нямаха проблеми срещу състава на Кипър, побеждавайки с 2:0, докато Белгия се разправи лесно с Босна и Херцеговина и победи с 4:0.

Червените дяволи“ пречупиха своя съперник с два бързи гола през първата част. Логично мачът започна с домакински натиск, но още в 20-ата минута селекционерът Роберто Мартинес трябваше да извърши принудителна смяна. Джордан Лукаку получи травма и трябваше да отстъпи мястото си на Лаурен Симан, но това не повлия сериозно на играта на белгийците.

Само пет минути след принудителната промяна, домакините взеха преднина в резултата. След остро центриране на Мартенс отдясно, Емир Спахич действа комично и необезпокояван от никой в собственото си наказателно поле, насочи топката в собствената си врата.

Попарени от попадението, гостите от Босна допуснаха втори гол само в рамките на три минути. Този път Еден Азар бе точен, за да увеличи преднината на своите. Азар бе изведен технично зад отбраната на гостите, с лекота преодоля вратаря на Босна и от малък ъгъл се разписа за 2:0.

Само 15 минути след подновяването на играта през втората част, Белгия предреши всичко в срещата. След изпълнение на корнер, Тоби Алдервейрелд засече по страхотен начин топката ба близката греда и направи резултата класически.

След няколко отлични шанса да направят преднината си още по внушаваща, все пак това успя да направи Ромелу Лукаку в 79-ата минута. До края на редовното време домакините пропуснаха още няколко отлични възможности за гол, докато футболистите на Босна и Херцеговина успяха да отправят едва един точен удар във вратата на Тибо Куртоа.

В първия си мач от групата Белгия записа друга победа с 3:0 над отбора на Кипър.

В друг двубой от група Н, именно тимът на Кипър регистрира второ поражение от началото на кампанията. То дойде от отбора на Гърция, който се наложи с 2:0 у дома. Точни за домакините бяха Константинос Митроглу в 12-ата минута и Константинос Манолас четири минути преди почивката.

Така Гърция също записа втора победа от два мача и заедно с Белгия заемат първите две места във временното класиране.

В същото време Естония очаквано се разправи с аутсайдера Гибралтар побеждавайки с 4:0, като по този начин записа първи точки в актива си. В първия кръг Естония претърпя тежка загуба с 0:5 от Босна. 

Отборът на Белгия оглави класирането благодарение на по-добрата си голова разлика от тази на Гърция, а на трета позиция за момента остава отборът на Босна и Херцеговина, следван от Естония. Последните две места са за отборите на Кипър и Гибралтар, които остават без спечелени точки след първите два кръга от борбата в групите. На 10 октомври Белгия гостува на Гибралтар, Естония посреща Гърция, а Босна домакинства на Кипър.