Ръководството на Барселона получи сериозни поводи за притеснение в паузата за националните отбори. След като Жорди Алба се контузи при ремито между Испания и Италия (1:1), каталунците съзряха тревожни индикации и в отсъствието на Серхи Роберто в днешната тренировка на „ла фурия“.

Поливалентният футболист изобщо не взе участие в заниманието, което бе последно преди утрешния мач срещу Албания. Роберто се оплаква от натъртен мускул и по всяка вероятност ще пропусне световната квалификация.

Талантливият младок не игра и срещу италианците, като селекционерът Жулен Лопетеги смяташе да му даде шанс срещу албанците за сметка на Даниел Карвахал. Сега обаче подобна ротация изглежда крайно невероятна.

Жорди Алба вече се прибра в Барселона, където да лекува своята мускулна травма. Клубът обаче се притесява за състоянието на Роберто, който в момента е титулярният десен бек. Би било страхотен удар за Луис Енрике да не може да разчита и на двамата си основни флангови бранители в следващите десетина дни.