Селекционерът на Англия Рой Ходжсън бе категоричен, че тимът му напълно заслужава победата с 2:0 над Швейцария като гост в европейските квалификации. Мачът бе смятан за най-голямото предизвикателство пред англичаните в групата, в която са още Естония, Литва, Сан Марино и Словения.

Англия надви съперника с две попадения на Дани Уелбек, а Ходжсън заяви след срещата, че именно Уелбек е бил ключът към успеха.

„Изключително съм доволен, че момчетата играха на ниво, така както искахме, от първата до последната минута“, коментира Рой Ходжън.

„Бяхме възнаградени за сериозната работа, която свършихме. Имахме още шансове преди гола на Дани, но цялостното ни представяне бе отлично срещу един от най-добрите отбори в нашата група. Имахме нужда от първия гол, за да се отвори съперникът и точно това се случи. Мисля, че създадохме опасности и имахме няколко шанса да отбележим и преди втория гол на Уелбек“, каза още английският селекционер.

Въпреки победата Ходжсън бе категоричен, че Англия може да играе още по-добре. „Все още мисля, че има какво още да подобряваме. Не може да очакваме от играчите да са безгрешни в първите си мачове“, заяви Рой Ходжсън.