Бившият наставник на Интер и Манчестър Сити Роберто Манчини не е започвал преговори с Футболната асоциация на Англия да води националния отбор на страната.

Постът национален селекционер беше овакантен, след като Сам Алърдайс напусна позицията заради скандалното разследване на вестник „Дейли Телеграф“. Репортери на изданието заснеха със скрита камера как Алърдайс предлага услугите си, за да заобиколи забраната трети страни да притежават трансферните права на футболист.

Сега, след като постът вече е свободен, започнаха всякакви спекулации относно наследника на Големия Сам. Едно от първите имена, което изникна в списъка с евентуални кандидати, бе това на Манчини, който се ползва с добра репутация на Острова.

Италианският специалист обаче така и не имал контакт с който и да е от ФА, а на този етап фаворит за поста изглежда мениджърът на Кристъл Палас Алън Пардю.

На този етап Гарет Саутгейт ще бъде временен селекционер, като ще води „трите лъва“ в мачовете срещу Малта, Словения, Шотландия и Испания