Националният волейболен селекционер Пламен Константинов коментира плановете си и фиксира целите, които ще преследва отборът в близко бъдеще в предаването „Дарик кафе“ по Дарик радио.

"Надявам се да имам време. Повечето време помага на един треньор да пренесе това, което иска да види, на игрището. Въпросът е състезателите да добият автоматизми и да вникнат в игровата система. Опитахме се да дръпнем и някои момчета, които са от старшата възраст. В този период се опитваме най-младите да дойдат да потренират с нас. Тоа, което е жалкото е, че тези момчета през май месец спират да тренират и не надграждат. Те трябва да тренират цяло лято. Най-много 15-20 дни почивка. Това е свързано с възможности."

Постепенно ще действаме. Първата цел е Световната лига, оттам можем да вземем точки за ранглистата. Това, което ни интересува, са квотите в олимпийските квалификации. Така че за нас е по-важна световната ранглиста. Класиране на финалите означава и качване в елитната дивизия.“

„Дали оставам в Губерния е сложен въпрос. До този момент отговор няма. Ситуацията е много сложна. Ако не се намери допълнително финансиране, отборът ще бъде изграден от по-млади състезатели, тимът ще опита да се спаси.“

„В Божурище основната заслуга е на кмета Аспарух Аспарухов, бивш волейболист. Когато се откриваше и залата, и игрището, това е по негова инициатива, той е големият ентусиаст. За градчето са максимално използваеми. Доста национали отиват там да поиграят. Целта са финалите на Световната лига и влизане на полуфиналите на Европейското първенство“, заяви Пламен Константинов.