Вицепрезидентът на Българска федерация по волейбол Любо Ганев ще проведе разговор със селекционера Силвано Пранди относно предстоящата подготовка и привличането на всички опитни и подготвени състезатели за предстоящата олимпийска квалификация през януари.

Ето какво каза Любо Ганев пред медиите след днешната работна среща на БФВ:

"Още не съм говорил със Силвано Пранди. Но познавайки Силвано като треньор, а и не само той, всеки треньор със сигурност ще предпочете най-добре подготвените състезатели за момента, за да могат да свършат работа. Да, мачовете се подготвят от треньорите тактически и друго каквото трябва, но в края на краищата срещите се играят от състезателите. Така, че всеки един треньор със сигурност ще иска да има най-доброто, което България притежава. Със сигурност Силвано е такъв човек, така че най-добре подготвените хора, които ще бъдат към този момент през декември, те ще играят на квалификацията. И разбира се, най-мотивираните, тези които искат да дойдат и да спечелят".

"Пак ще кажа, искам да забравим тази година колкото се може по-бързо, защото имаме едно изключително важно състезание - олимпийската квалификация, на която всички, които са най-добре, трябва да излязат там. Ние също трябва да създадем един комфорт на хората, които ще играят на тази квалификация, да се чувстват максимално добре, за да излязат и да покажат най-доброто от себе си. Мисля, че няма да има по-голяма мотивация от това един състезател да излезе и да играе на Олимпиада, тъй като по-голяма част от тези състезатели са били поне на една Олимпиада и знаят какво е. Знаят, че това е черешката на тортата на един спортист, а и ние като федерация ще се опитаме да ги мотивираме допълнително, да ги надъхаме и насърчим, за да покажат най-доброто. Ще бъде много тежко, ще трябва да играем поне на 80-90%, за да можем да постигнем резултат. Иначе, ако не играем мотивирани или, ако не сме всички заедно, много трудно може да стане".


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.