Президентът на Българска федерация волейбол Данчо Лазаров призна за слабото представяне на "трикольорите" по време на Евро 2019.

България отпадна след поражение от Словения на осминафиналите в шампионата, а през януари "лъвовете" ще имат право на участие в последен квалификационен турнир за олимпийските игри в Токио през 2020 година.

"Това беше недобро представяне. Едно от най-лошите през последните години. Обсъдихме нещата във връзка с предстоящата през януари олимпийска квалификация. Бихме искали България да се представи с един добре подготвен и силно мотивиран отбор и да бъде в максимална кондиция. Искаме да направим всичко възможно, за да спечелим квалификацията. Трябва да привлечем, убедим и в този отбор да бъдат всички национални състезатели. Дори тези, които Пранди освободи след Лигата на нациите. Ще проведем разговори със Силвано. Искаме да знаем дали е подготвен да води и да работи с този отбор и тези момчета, ако те се съгласят да се върнат. Всичко е подчинено на това да подготвим и да имаме отбор, който ще се бори за спечелване на тази олимпийска квалификация", заяви Лазаров пред медиите.

Той коментира написаните в социалните мрежи коментари от освободения от националния отбор разпределител Георги Братоев по адрес на селекционера Силвано Пранди.

"Не е редно това да се прави. Разглеждаме нещата от спортно-техническа гледна точка. Искаме да изградим отбор, който да спечели квалификацията. България беше на крачка от спечелването на турнира във Варна. Имаме потенциал и трябва да го реализираме. Ако не върне в състава въпросните играчи, вероятно ще последва раздяла с Пранди. Не знам дали ще ги върне. Ще решим случая след сондажа и разговорите с треньора и съответните волейболисти. Ще имам грижата да разговарям със състезателите. Любо Ганев и Борислав Кьосев също ще говорят с тях", добави Данчо Лазаров./БТА