Смятаният за една от най-големите легенди на тениса Роджър Федерер направи тънък намек за отказването си от спорта. Запитан дали би участвал на Олимпийските игри в Токио след две години, той отговори, че просто не е ясно дали тогава ще е още активен спортист. 

"Колкото и да сме близо до този турнир, за мен е прекалено далеч. Все пак има почти две години дотогава. Питате 37-годишен човек дали би участвал на Олимпийските игри като 39-годишен. С удоволствие бих играл в Токио, но не знам дали все още ще съм активен състезател по това време."

"Вижте, вече нееднократно съм изпитвал страхотни емоции като тенисист на Олимпийски игри. С радост бих изпитал това усещане отново, но не бих отишъл на такъв форум само за да участвам. Ако играя, трябва да знам, че мога да постигна нещо голямо."

"Затова не мога да дам отговор сега. Да съм честен - с радост и удоволствие бих играл в Токио, но ще го направя ли? Отговорът е просто: "Не знам" и не знам, просто защото още не съм сигурен и не знам какво ще се случи с кариерата ми", сподели Федерер.