Роджър Федерер отново не изключи възможността да играе на Ролан Гарос през следващата година.

През изминалата седмица Маестрото за първи път игра в Париж от три години насам като се включи в последния за годината Мастърс турнир, който поради различни причини пропускаше в последно време.

Същото се отнася и за Ролан Гарос и целия сезон на клей. От две години Федерер не участва на турнирите на червено, а причината е, че иска да се предпази от контузии и внимателно избира турнирите, на които участва в края на кариерата си.

20-кратният шампион от Големия шлем никога не е бил особен фен на клея, но през 2009-а успя да стигне до титлата от Ролан Гарос и винаги е казвал, че иска отново да играе на червено преди да сложи край на кариерата си.

Последният мач на Федерер на Ролан Гарос бе четвъртфиналът през 2015-а, когато бе победен от Стан Вавринка. Голямара радост на парижката публика да види отново Маестрото пък засилиха въпросите за завръщането му на втория турнир от Големия шлем.

"За Ролан Гарос ще реша, когато годината свърши, да видя какво влияние ще има върху физическите ми тренировки. За Берси (Мастърс турнирът б.р.) следващата година е като всяка година, винаги е трудон. Не мога да предвидя предварително, но не мисля, че това ще бъде последният ми мач тук", сподели швейцарецът.