Стан Вавринка загуби мача си от втория кръг на Аустрелиън Оупън, но дори по-любопитно от поражението му за много фенове се оказа името на тенисиста, който отстрани швейцареца.

Защото той се казва...Тенис! Да, няма шега, малкото име на №97 в света е Тенис, а фамилията Сандгрен.

Тенис-шамар от Тенис за Вавринка

На латиница името се изписва Tennys и се чете именно както е името на спорта, който Сандгрен практикува професионално.

Интересното обаче е, че то няма общо с играта. Сандгрен е кръстен на своя прадядо, който е първо поколение американец, роден в Мичиган от шведски имигранти.

"Но той не е играл тенис", уточнява тенисистът. "Моите родители са играли, моят брат също. Мисля, че те са харесали името, а и е звучало готино, а и те харесват тенис."

А името като че ли предопределя и професионалния път на Сандгрен, който е бил амбициран да не е слаб в спорта, чието име носи. "Имах малки очаквания просто да не бъда ужасен, защото не можеш да си кръстен подобно на спорт и да не си поне малко адекватен в този спорт", споделя Тенис. "Не мисля, че е имало очаквания да съм много добър, защото родителите ми никога не са ме поставяли под такова напрежение, но трябваше да съм задоволителен. Мисля, че поне изпълних това", споделя той.

Е, да си №97 в света и да победиш Стан Вавринка определено звучи като "поне малко адекватен" в тениса.

В края на 2017-а Сандгрен достигна и до рекордното си класиране - №85 в света. Той е на 26 години и едва през миналата година започна по-редовно да се изявява на АТР турнири, но по всичко изглежда, че Тенис ще печели още много тенис мачове.