Късно снощи бе изтеглен жребият за Откритото първенство на Франция. Ние ще се надяваме на добри резултати от Григор Димитров и Цветана Пиронкова, а фаворитите за титлата, определени от букмейкърите са обичайните заподозрени.

Най-големи шансове според анализаторите за успех имат Рафаел Надал и Новак Джокович, а шампионът от US Open Доминик Тийм също е сред претендентите за голямата титла. Мнозина биха желали да гледат поредния финал между Джокович и Надал, но дали това ще се случи ще ни покажат следващите две седмици.

Съдбата обаче изправи още в първия кръг един срещу друг 2 големи имена в световния тенис - Анди Мъри и Стан Вавринка. Безспорно това е дербито на първия кръг, а милиони зрители ще наблюдават битката между двамата. В преките двубои предимството е на страната на Анди, който води с 12:8 победи в мачовете между тях. И двамата вече са изпитвали усещането какво е да триумфираш с титла от Големия шлем, но сега един ще трябва да напусне още след първия кръг. Едва ли жребият можеше да е по-неприятен, но всички поне ще се насладят на страхотно зрелище още в ранните фази на това голямо събитие.

Непосредствено преди старта на турнира двамата проведоха съвместна тренировка, която бе своеобразно прелюдие към това, което ни чака в предстоящата им схватка в Париж.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🤜🏻🎾🤛🏻 #again #murray #rolandgarros #friends

Публикация, споделена от Stanislas Wawrinka (@stanwawrinka85) на