Вторият вечерен турнир на ИТЛ започва в понеделник в тенис комплекс „18.82“, а днес е последният ден за записване на начинаещите. 

Те стартират мачовете си в понеделник, средно напредналите започват да играят седмица по-късно, на 4 февруари, а напредналите – на 11 февруари. Организатори и домакини очакват голям интерес към надпреварата, след като Първият вечерен турнир счупи рекорда по посещаемост със 164 играчи. 

Затова от ИТЛ призовават феновете да се включат в схемата възможно най-рано. Лигата гарантира на любителите на тениса оспорвани и равностойни срещи с непознати партньори и на разнообразна настилка.

От тази година Интерактив тенис промени регламента си, за да осигури възможно най-честен развой на мачовете при ограниченото време за игра. Въпреки че определените от организаторите 60 минути за един мач рядко се оказват недостатъчни, от сезон 2019 се играе във формата Fast4. 

Той става все по-популярен, тъй като не ощетява съперниците и запазва интригата в двубоите до последния момент, а все повече любители го практикуват и извън турнирни срещи. Fast 4 означава, че сетовете отново ще бъдат до 4, но при 3:3 ще се играе мини-тайбрек. 

При изтичане на 60-те минути, които играчите имат по регламент, за да излъчат победител, точките от гейма ще се преобразуват в точки от тайбрек и мачът ще се доиграва в тайбрек. Идеята за този вариант дойде от един от най-редовните участници в ИТЛ Станислав Иванов, който беше втори в ранглистата за 2018 година и финалист в последния Мастърс. Така феновете на тениса ще имат шанс да играят с различни опоненти при справедливи и важащи за всички правила.

- За радост на аматьорите в София има много турнири, с разнообразни формати и това е страхотно, - каза мениджърът на Интерактив тенис Ивайло Цанков. – Ние избрахме варианта с преобразуване на точките от гейма в тайбрек-точки, за да намалим вероятността за нечестен развой на срещите и за да осигурим приятна игра за възможно най-много хора. Първият вечерен турнир за 2019 в спортен комплекс „Дема“ показа, че правилата работят и се приемат много добре от участниците.

Повече подробности за Интерактив тенис, за правилата на лигата и за турнирите, можете да намерите тук.