Българска федерация по тенис осигури преференции за българските треньори за световната треньорска конференция на GPTCA и ATP. Световната треньорска конференция ще се проведе онлайн от 30 март до 2 април.

Сред имената на лекторите в курса личат Тони Надал (чичо и дългогодишен треньор на Рафаел Надал), Алберто Кастелани (дългогодишен треньор на ATP играчи и президент на GPTCA), Райнер Шютлер (бивш номер 5 в света), Клаудио Пистолези (представител на треньорите в съвета на играчите на АТР до 2014), Марко Паники, Магнус Норман, Пат Кеш, Жил Сервара, Франко Давин, Волфганг Тийм, Брад Гилбърт, Луи Кайе, Томи Хаас, Сержи Бругера, Фредерик Фонтан и редица други големи имена от елита на световния тенис.

Българската федерация по тенис осигурява излъчване на конференцията за желаещите треньори във всеки от четирите дни от 16:00 ч. българско време в БНТЦ. Излъчвания ще има също в Пловдив, Варна и Русе.

Организацията ще се осъществи от Регионалните координатори на БФТ. За треньорите, които нямат възможността да посетят местата на излъчване, но желаят да проследят лекциите от конференцията, Българската федерация по тенис осигурява специално намаление от 20% от цената за записване.