Капитанът на България за Купа "Дейвис" Валентин Димов е оптимист за мача срещу Босна и Херцеговина, който "трикольорите" ще приемат през февруари следващата година в плейофа за Световна група I на неофициалното световно отборно първенство по тенис за мъже.

"Босна и Херцеговина е сериозен, но със сигурност е преодолим отбор. Особено това, че ще играем в България, е голям плюс за нас. Видяхте каква страхотна подкрепа имахме от феновете на тениса за мача с Казахастан. Това беше много голяма мотивация за нас и съм сигурен, че това ще се повтори и през месец февруари.

Отборът на Босна и Херцеговина има добри тенисисти. Първа ракета e бившият номер 23 в световната ранглиста Дамир Джумхур, който има три титли от Тура на АTP. Трета ракета пък е Мирза Башич, бивш номер 74 в света, който спечели турнира АТП 250 "София Оупън" през 2018 година. Имат и добри двойкови играчи.

В момента в нашия отбор има много добра атмосфера и единност. Мисля, че Босна и Херцеговина е преодолим отбор и ще успеем да ги победим", коментира за сайта на БФТ Димов.