Григор Димитров се справи с Карен Хачанов от Русия със 7:6, 6:4 в третия кръг от турнира в Шанхай. 

Българинът беше много уверен и през по-голямата част от мача доминираше. 

Сервисът на Димитров беше на много високо ниво и това му даде голямо предимство. 

Първият сет беше много успорван и се стигна до тайбрек, който обаче беше прекъсат поради дъжд над корта. След подновяването на действията Григор беше по-мобилизиран и илъга руснака, с което взе първия сет.
Вторият сет също започна равностойно, но ракета номер 1 на България успя да стигне до пробив и с помощ от силния си сервис днес успя да затвори мача с 2:0 сета.

Така Григор Димитров записа втори успех, след като вчера надделя над Александър Вукич отнов с 2:0.

ПЪРВИ СЕТ

Срещата започна отлично за Димитров, който поведе с 30:0, а след това и с 40:30, за да поведе с 1:0. Хачанов не се затрудни да изравни геймовете, като взе своето подаване на 15. Григор продължаваше спокойно да изгражда точките си след сервис и блесна със смач по диагонала почти от основната линия за 30-15, независимо от добрата защита на противника. Последва точка за руснака, а Григор завърши гейма с излизане на мрежата за 2:1. 

В четвъртия гейм Димитров на два пъти имаше точка за пробив, но така и не успя да осъществи такъв. В крайна сметка, макар и трудно, Хачанов взе подаването си. Гришо обаче беше безкомпромисен в петия гейм, който спечели на 0. Руснакът отново имаше проблеми при свой сервис. Димитров взе аванс от 30:15, но съперникът му спечели следващите три точки за 3:3. 

Григор се измъчи при следващото си подаване. Първата ни ракета с много усилия и грешка на Хачанов успя все пак да поведе с 4:3 и да се надява на евентуален пробив. 

В осмия гейм българинът получ прекрасен шанс да поведе с 5:3. Григор водеше с 40:14, но след грешка от сечен бекхенд и ас на Хачанов двата брейкбола бяха спасени. Впоследствие световният номер 14 стигна до 4:4.

В следващите геймове нищо не се промени. Двамата тенисисти си размениха по още един гейм - 5:5

Критичен момент за Димитров в заключителната фаза на сета. Григор изостана с 15:40 при свой сервис и беше на косъм от пробив. Все пак той се мобилизира и успя да излезе от трудната ситуация и поведе отново в резултата - 6:5.

В следващият гейм руснакът изпълни хубаво воле при 40:30 в негова полза и вкара сета в тайбрек.

Тайбрекът започна, но беше прекъснат, защото заваля дъжд над корта в Шанхай. Това наложи по-дълго прекъсване, въпреки оитите за бързо подсушаване на линиите. Другият мач по това време между Томи Пол и Артур Филс имаше сходна съдба и също беше преустановен.

След кратката пауза Григор задържа силната си форма и успя да пречупи Хачанов в тайбрека, с което и спечели първия сет в мача.

Втори сет

Давмата тенисисти се захапаха здраво и в началото на втория сет. Първите подавания бяха спечелени и резултатът стана 1:1.

Откриващата точка от третия гейм пък беше страхотен минаващ удар на Хачанов. Той затвърди този удар с повеждане в резултата с 2:1.

Григор бързо изравни и в следващия сет стигна до 40:15 и две брейк точки. Първата руският тенисист отрази с хубава атака, но при втората страхотен бекхенд по правата донесе на Димитров пробив, който беше и първи в мача.

С гейм на нула пробивът беше затвърден и вратите към успех за Гришо вече бяха широко отворени.

Карен Хачанов видя накъде отиват нещата и вдигна сериозно темпото при следащото си подаване. Той бързо достигна до 40:0, след което намали резултата до 4:3.

Димитров допусна изоставане от 0:15 при сервис, но с атака на мрежата и две директни точки от начален удар успя да обърне резултата до 40:15. 

Непредизвикана грешка доведе до 40:30, но с нов ас Григор спечели гейма и Хачанов сервира за оставане. 

До изненада не се стигна и за ракета номер 1 на България остана още един шанс да спечели мача, този път при негов сервис.

Гейм на нула и победа за Григор Димитров с 2:0 сета срещу Карен Хачанов.