Навръх 8 март, Интерактив тенис носи изненада на дамите – вече е отворено записването за традиционния изцяло женски тенис турнир Ladies Tennis Night. Турнирът се провежда за 10-та година в най-женския месец на годината - март.

Тази година арена на двубоите в женската надпревара ще бъде обновения тенис комплекс „МГ Парадайс“, който е в непосредствена близост до едноименния търговски център в столицата. Комплекса разполага с два клей корта и един хард, като срещите от турнира ще се играят на отлично подготвените клей кортове.

Началото на турнира ще бъде дадено с квалификации на 13 март, след 18ти се включват фаворитките, а в края на месеца вече ще бъде известна и шампионката за тази годината. В надпреварата могат да се включат любителки от всяко ниво като традиционно сред тях има и много начинаещи, за които това е първи досег с играта на точки в конкурентна среда

Участничките ще имат гарантирани два мача, което дава възможност за допълнителна игрова практика. Двубоите се провеждат от 20 и от 21 часа, а форматът е два къси сета, а при равенство в сетовете се играе шампионски тайбрек до 10 точки за определяне на победителя, който се класира за следващия кръг.

Форматът на Ladies Night е идентичен с този на Вечерните турнири на ITL. Двубоите се провеждат във вечерно време с начало от 20 или от 21 часа. Всяка участничка има възможност да отбележи до два неудобни за игра дни.

Самите мачове се играят в два сета до 4 гейма с мини тайбрек при 3-3. При равенство в сетовете се играе шампионски тайбрек до 10 точки за определяне на победителя, който се класира за следващия кръг.

Записването е на сайта interactive-tennis.com и продължава до 11 март като схемата е за до 24 тенисистки.