Федерациите по тенис на България и Израел сключиха днес договор за сътрудничество. Контрактът беше подписан от президентите на двете централа - Стефан Цветков и Ави Перец, на Централния корт на Българския национален тенис център в София.
 
"Този договор е много важен и стратегически. Дава ни нови големи възможности и вярвам, че това ще се усети в най-близко време. Искаме да разширим сътрудничеството между нас като използваме базите тук и в Израел за съвместни лагери, подготовка, размяна на "уайлд кард" за турнири. Чест е, че ще бъдем партньори и в лицето на Израел българският тенис ще получи сериозна подкрепа. Имаме идея и други страни от региона да се присъединят в бъдеще", коментира Цветков. 

"Израел разполага със сериозна база, особено подходяща за зимна подготовка. И те като нас имат много добри млади играчи. Съвместните кампоме без съмнение ще помогнат и на двете страни да се развиват. Още повече ще имаме възможност да промотираме нашето партньорство в големи страни като САЩ", добави президентът на БФТ.

"Съчувстваме на нашите приятели от Израел, че в момента не могат да имат нормален живот и спортен календар. Надявам се в най-скоро време отново да има мир в региона", каза още той.