Президентът на Израелската тенис федерация Ави Перетс, говори след подписването на споразумение за сътрудничество с българската. 

"Баща ми е от България и за мен това е много емоционален момент. Вярвам, че това наше сътрудничество ще даде отлични резултати. Имаме много идеи, а възможностите са безкрайни, както се казва, небето е нашата граница.  Партньорството ни стартира сега и вярвам, че ще продължи дълго. Искаме да си помагаме в развитието в много направления - юноши, професионален тенис, ветерани. Хубаво е, че имаме толкова добри приятелски отношения", каза Перец.

"В момента ситуацията в Израел е тежка. Спортът е оставен встрани. Отменихме много състезания. Заради рестрикциите, свързани със самолетните полети, наши тенисисти имат проблеми с пътуването в чужбина. Всички се надяваме мирът да дойде възможно най-скоро в нашия регион. В момента изживяваме най-черните дни от Холокоста насам", добави шефът на израелския тенис. 

"Българската федерация по тенис направи истински световен рекорд, след като успя за 18 дни да организира турнира на АТП, който трябваше да бъде в Тел Авив. Надявам се ситуацията в Израел да се нормализира и догодина да можем да поканим Стефан (Цветков) на турнира при нас",  каза още той.