Завърши и четвъртият турнир от силната национална тенис верига „4MOVE17+”, който се проведе на кортовете на ТК "Хепи Уин" в Славия. 

Петър Трендафилов спечели втора титла на сингъл като отново показа много високо ниво, страхотна бързина, концентрация, качествен тенис и убедително спечели срещу всички свои съперници.

В мача за първото място Трендафилов, който е бивш национал, спечели срещу друг добре играещ състезател - Мартин Томов с резултат 4:0, 4:1. До финалния мач и двамата надвиха много добри и стойностни съперници. Мартин като непоставен победи първия в схемата Владислав Моленда с 6:2, последва победа над Руси Гюров с 6:3, а на полуфинал се справи и с активно състезаващия се Пламен Пенев отново с резултат 6:3. 

От другата страна на схемата на четвъртфинал Трендафилов се справи с Борислав Бончев с 6:3, а на полуфинал спечели и срещу миналогодишния първенец във веригата Иво Божилов с 6:2.

По регламент загубилите своя първи мач участници имат правото на втори шанс и възможност да се запишат в утешителния турнир. Това дава възможност да се изиграят допълнителни мачове и да се спечелят предметни награди и точки за ранглистата. Там победител за втори път през тази година стана Даниил Иванов, който на финала победи Руси Гюров с резултат 6:3.

Руси Гюров и Владислав Моленда за втори пореден турнир спечелиха титлата по двойки. В оспорван и интересен финал те победиха Петър Трендафилов и Валентин Иванов с резултат 7:5. За да стигне до титлата двойката спечели общо 7 поредни мача, побеждавайки добри съперници като Борислав Бончев и Пламен Пенев на полуфинал с 6:4. В другият полуфинал финалистите се справиха с Калин Кънчев и Стоян Плугаров с 6:2.

4MOVE17+

По традиция двойките се играят в неделния ден. Рекорден брой участници се записаха и в двойковата дисциплина - общо 17. Всички те се разпределят в групи и се играе на принципа всеки срещу всеки като първите две двойки от група излизат на четвъртфинал.

Призьорите получиха купи и медали от организаторите, а за всички участници имаше специални подаръци от партньора на турнира фирма ВиФарма, която беше подготвила по една брандирана тениска и един гел Рефригеранс. Както винаги всеки участник получи и по една бутилка "4MOVE" - висок клас изотонична напитка. Те са и основен партньор на тазгодишното издание на веригата, както и Колаген 11 000 на водещата немска компания "DoppelHerz", която също подкрепя турнирите.

Пореди големия интерес първоначално бяха обявени общо 5 турнира, но в последствие се добави и този, който включи и двете дисциплини поединично и двойки. Организацията беше на високо ниво, тенисът също.

Следващият турнир, който ще е петият поред, ще бъде само двойков и ще се проведе на 16 септември на кортовете на СК ДЕМА.