Най-добре представилият се български алпиец на Световното първенство в Гармиш-Партенкирхен Георги Георгиев се надява на силно каране и в Банско на стартовете от Световната купа през уикенда. Гого Георгиев сподели, че пистата не е никак лесна и на повечето състезатели, дори на звездите ще им е трудно.

„В Банско ще съм много по-уверен в себе си. Тук е моментът да се обърна към хората, които обичат ските, да заповядат и да ни подкрепят, защото ще имаме голяма нужда. Това състезание е нещо много хубаво за нашата държава. Такава организация и такова мероприятие се прави много трудно. Само плюсове може да донесе. В Банско съм карал на Европейска купа в спускането и в слалома имаше Европейска купа. Сега тръпката обаче ще е по-голяма” заяви Георги Георгиев пред Гонг и добави:

„Пистата не е никак лесна, както Вальо Стефанов каза, са я приготвили с лед. Сигурно има 30-40 сантиметра лед и мисля, че ще е трудно, тя е стръмна писта. Дано времето да е с нас. Няма да има предварителни тренировки на трасето, което доста затруднява повечето състезатели. Надявам се да съм преден номер, за да може да атакувам по-предна позиция на Супер Г и след това ще е по-лесно в слалома.”

Вижте цялото интервю с Георги Георгиев – ТУК.