Торонто победи Монреал с 4:2 в канадското дерби от Националната хокейна лига.

Остин Матюс вкара 64-ия си гол и записа точка номер 100 за сезона при успеха на "кленовите листа". Макс Доми, Матю Нийс и Боби Макман също се разписаха за успеха на Торонто, а вратарят Илия Самсонов спаси 24 удара.

Ник Сузуки записа гол и асистенция за Монреал, Коул Кофилд също се разписа, а Майк Матисън се отчете с две асистенции за Канадиънс.

Питсбърг постигна важна победа с 5:4 срещу Тампа Бей в битката за влизане в плейофите. Майкъл Бънтинг вкара победния гол в последната третина за "пингвините", а звездата на тима Евгений Малкин се отличи с два гола и асистенция. Сидни Крозби и Крис Летанг също се разписаха за Питсбърг.

Победата е четвърта поредна за Пингуинс и тимът заема осмо място в Източната конференция.

В дербито на Атлантическата дивизия Бостън надделя над Флорида с 3:2 след продължение и записа четвърта поредна победа.

Йеспер Боквист вкара ключовия гол във 2:05 минута на продължението и донесе успеха на Бостън, с който тимът се утвърди на върха в дивизията със 107 точки. Флорида остава втори със 102 точки.

Чарли Макавой и Чарли Койл вкараха попаденията за Бостън в редовното време. Матю Ткачук и Александър Барков бяха точни за Флорида.

Чикаго сложи край на победната серия на Далас след успех с 3:2. Конър Бедард, Андреас Атанасиу и Сет Джоунс вкараха головете за Далас във втората третина в рамките на четири минути, а вратарят Петер Мразек спаси 42 удара.

Далас, който бе в серия от осем поредни победи, остава на върха в Централната дивизия с три точки пред втория Колорадо.

Уилямс Еклунд реализира хеттрик за победата на Сан Хосе с 3:2 срещу Сейнт Луис след продължение. Еклунд се разписа два пъти в редовното време, а в 1:04 минута на продължението вкара за трети път и донесе победата на "Акулите".

Ню Йорк Айлендърс запази третото място в Столичната дивизия след победа над Нешвил с 2:0. Вратарят Семьон Варламов спаси 41 удара, а попаденията за Айлендърс вкараха Ноа Добсън и Кайл Палмиери./БТА