Отборът на Аризона от Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ) ще се състезава под името Юта след преместването си в Солт Лейк Сити през следващия сезон, съобщава агенция АП, цитирайки новия собственик Райън Смит.

"Ще започнем с името Юта на фланелките, а останалото - лого и всичко друго, ще го мислим в движение. Каквото и да правим обаче, отборът ще бъде Юта. Първата част от името е готова, липсва ни последната", заяви Смит.

Сделката между собствениците на Аризона и Smith Entertainment Group бе одобрена от останалите отбори в четвъртък. Смит вече нае компанията Doubleday & Cartwright, която ще се занимава с ребрандирането на Койотис, като бившият собственик Алекс Меруело си запазва правата върху прякора и възможността да реактивира франчайза, ако успее да построи нова зала.

Агенция АП пише, че Юта няма много време за ребрандиране и има силна вероятност в първия сезон отборът да носи прякор, който няма да използва във втория. Подобно нещо се случи и в НФЛ, и в женския НБА в последните четири години.

"Ще бъде Юта и нещо допълнително, разбира се. За нас не е важно да бъдем готови до есента. Важно е да преминем през целия процес и да изберем това, което най-много ни отива", продължи Смит./БТА