Българската федерация по ски тържествено отбеляза своя 100-годишен юбилей. На церемонията присъстваха министърът на младежта и спорта Георги Глушков, председателят на БОК Стефка Костадинова, генералният секретар на БОК Белчо Горанов, ректорът на НСА "Васил Левски" проф. Красимир Петков, единствения  олимпийски медалист в ски бягането Иван Лебанов, единственият българин носител на голям и малък глобус на ФИС Радослав Янков, най-добрият български състезател в алпийските ски в момента Алберт Попов, както и още много състезатели, треньори, деятели.

Събитието започна с архивни кадри на ските в България, обхващащи периода на създаването на федерацията през 1924 година и първите участия на Световно първенство в Инсбрук 1933 и на зимна олимпиада в Гармиш-Партенкирхен 1936, както и с първите български успехи дошли през 1945-а.

След това президентът на БФ Ски Цеко Минев приветства всички гости с кратко слово.

"Благодаря на всички, че сте тук. На 5 февруари 1924 година се основава Българският ски клуб, който е основоположник на федерацията, а това се случва само три дни преди учредяването на Международната федерация по ски. Тази вечер сме тук, за да почетем всички, които са допринесли за успехите на централата", каза президентът на БФ Ски.