Отборът от Националната хокейна лига Питсбърг Пингуинс ще получи обратно открадната пратка от малки фигурки на Яромир Ягър.

Преди две седмици от тима съобщиха, че товарният камион с играчки, който е трябвало да получат, е бил откраднат, след като е пристигнал в Калифорния.

Представителите на Питсбърг са разбрали за случилото се, след като не получили пратката навреме.

Самият Яромир Ягър погледна шеговито на случилото се и пусна хумористично видео.

От клуба вече са информирани, че специален екип по възстановяване на товари е уредил връщането на откраднатото в защитен склад в Онтарио, Калифорния. Очаква се камионът да пристигне в Питсбърг още днес, но ще бъде доставен на получателите в рамките на следващата седмица.

По-рано от хокейния клуб проведоха церемония, на която официално извадиха от употреба екипа с номер 68 на чешкия нападател. Фигурките са били поръчани, за да допълнят празника, а част от феновете вече дори са си ги поръчали онлайн. 

Яромир Ягър

източник: Gulliver/GettyImages

52-годишният чех изигра първите си 11 сезона в НХЛ с отбора на Питсбърг (1990-2001), печелейки две купи "Стенли" (1991, 1992) и приза за най-полезен играч (1998-1999). Той бе избран от Питсбърг под номер 5 в драфта през 1990 и завърши първи по точки в Лигата пет пъти.

Общо Яромир Ягър изигра 24 сезона в НХЛ за отборите на Вашингтон, Ню Йорк Рейнджърс, Филаделфия, Далас, Бостън, Ню Джърси, Флорида и Калгари. В момента нападателят нови екипа на чешкия клуб Кладно.

Яромир Ягър

източник: Gulliver/GettyImages