Зак Хайман и Леон Драйзайтел записаха по гол и асистенция в отсъствието на Конър Макдейвид и Едмънтън Ойлърс спечели с 5:1 срещу Вегас Голдън Найтс в мач от редовния сезон на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). 

Макдейвид, миналогодишен MVP и лидер по асистенции с 99 през този сезон, пропусна двубоя заради контузия, получена при успеха с 4:2 срещу Калгари Феймс в събота. Травмата не е сериозна и той ще бъде готов за плейофите, които Ойлърс могат да започнат като първи или втори отбор в Тихоокеанската дивизия.

Едмънтън е с четири точки по-малко от лидера Ванкувър Канъкс, който отстъпи с 3:4 след продължение срещу Аризона Койотис. Ойлърс обаче са и с два мача по-малко.

Коуди Сиси, Матияс Екхолм и Дилан Холоуей също се разписаха за Едмънтън, а Райън Маклеъд и Райън Нюджънт-Хопкинс направиха по две асистенции. Стюърт Скинър завърши с 18 спасявания и бе преодолян само от Алек Мартинес, който заби четвъртата си шайба за сезона.

Дилан Гюнтер отбеляза 21-ия си рожден ден с гол и четири точки при победата на Аризона срещу Ванкувър с 4:3 след продължение. Лога Куули заби решаващия гол в допълнителната част и донесе победата за Койотис, за които американските медии спекулират цял ден, че ще бъдат продадени и преместени в Солт Лейк Сити.

Първенство на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), мачове от редовния сезон:

Сейнт Луис - Чикаго - 5:2
Едмънтън - Лас Вегас - 5:1
Ванкувър - Аризона - 3:4 след продължение

Лидери в отделните дивизии
Източна конференция:

Атлантическа дивизия: Бостън 107, Флорида 104, Торонто 101
Столична дивизия: Ню Йорк Рейнджърс 110, Каролина 107, Ню Йорк Айлъндърс 87
уайлд кард: Тампа Бей 95, Вашингтон 85

Западна конференция  
Централна дивизия: Далас 109, Колорадо 104, Уинипег 102
Тихоокеанска дивизия: Ванкувър 105, Едмънтън 101, Лос Анджелис 93
уайлд кард: Нешвил 95, Вегас 92