Австрийката Корнелия Хютер спечелени последното спускане за Световната купа за сезона в австрийския зимен център Заалбах. Хютер даде най-добро време - 1:45.08 минута, с което спечели изключително ценна победа пред австрийските фенове. Това е едва втора победа за австрийката в спускането и първа от 2017 година.

С този успех Корнелия Хютер спечели и Малкия кристален глобус в дисциплината, като преди последния старт бе едва четвърта. Тя обаче се възползва от слабото каране на швейцарката Лара Гут-Бехрами, която остана извън Топ 15 и не взе точки.

На второ място завърши словенката Илка Стухец, която изостана от Хютер със 17 стотни. Ако тя беше завършиха първа, Гут-Бехрами щеше да спечели световната купа в дисциплината. На трето място е италианката Никол Делаго, завършила с време 1:45.57 минута. В класирането следват още три австрийки - Кристина Агер, Щефани Вениер и Мирям Пухнер.

В класирането за спускането шапмионка е Каролина Хютер с 397 точки, като Лара Гут-Бехрами остана само на седем точки от нея с 369, а трета е италианката София Годжа, която има 350 точки.  

В генералното класиране победителка за Световната купа водач е Гут-Бехрами с 1716 точки пред италианката Федерика Бриньоне с 1581, а трета е американката Микаела Шифрин с 1409.