Крис Крайдър се разписа при числено предимство 4:57 минути преди края на последната третина и Ню Йорк Рейнджърс спечели с 4:3 срещу Ню Джърси Девилс, за да запази първото си място в генералното класиране на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

Двата отбора започнаха мача с масов бой. Още с пускането на първата шайба всички на леда, с изключение на двамата вратари, свалиха ръкавиците и започнаха меле, в което най-дейни бяха новобранецът за Рейнджърс Мат Ремпи и защитникът на Девилс Къртис Макдърмид.

Двамата бяха част от група от осем души, които бяха наказани за дълъг период от време. Специално при Ремпи това се превръща в традиция, след като той бе изгонен от игра и в последните два мача срещу срещу Ню Джърси. Новакът дори бе наказан за четири мача след последния двубой, тъй като удари с лакът в лицето Йонас Зийгенталер.

Артьоми Панарин вкара първия гол за за Рейнджърс и добави асистенция за победата, с което увеличи актива си през сезона на 110 точки - абсолютен рекорд в историята на нюйоркчани. Рейнджърс пък спечелиха всичките си мачове през редовния срещу срещу Ню Джърси.

Ню Йорк е лидер в надпреварата за "Трофея на президента" с актив от 106 точки и една повече от лидера в Западната конференция Далас Старс, който тази нощ спечели с 5:0 срещу Едмънтън Ойлърс след 35 спасявания на стража Джейк Йотингер.

Радек Факса записа гол и две асистенции за Стартс, които продължиха победната си серия в осми мач. За този период от време Далас е с голова разлика 34:11.

Никита Кучеров направи три асистенции и записа клубен рекорд със 130 точки при победа на Тампа Бей Лайтнинг с 4:1 срещу Торонто Мейпъл Лийфс. Двата отбора ще играят в плейофите на Източната конференция като трети и четвърти в Атлантическата дивизия.

Кучеров е с 42 гола и 88 асистенции в редовния сезон, с което той подобри собствения си рекорд от 128 точки, записан през сезон 2018/2019. Той помогна с три точки за първия успех на Лайтнинг от три мача срещу Мейпъл Лийфс през тази състезателна година.

Остин Матюс пък продължава да води в листата на реализаторите в НХЛ, след като вкара 63-ия си гол за Торонто. Той бе точен за равенство 1:1 в първата третина на срещата.

Първенство на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), мачове от редовния сезон:

НЙ Рейнджърс - Ню Джърси - 4:3
Торонто - Тампа Бей - 1:4
Лос Анджелис - Сиатъл - 5:2
Далас - Едмънтън - 5:0
Аризона - Ванкувър - 1:2

Лидери в отделните дивизии
Източна конференция:

Атлантическа дивизия: Бостън 103, Флорида 99, Торонто 95
Столична дивизия: Ню Йорк Рейнджърс 106, Каролина 101, Филаделфия 83
уалд кард: Тампа Бей 91, Вашингтон 82

Западна конференция  
Централна дивизия: Далас 105, Колорадо 100, Уинипег 96
Тихоокеанска дивизия: Ванкувър 102, Едмънтън 95, Вегас 92
уайлд кард: Нешвил 90, Лос Анджелис 89