Александър Георгиев направи 16 спасявания, но допусна седем попадения в мрежата си и Колорадо Аваланч отстъпи с 6:7 като гост на Уинипег Джетс в първи плейофен мач от Западната конференция на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

Кайл Конър и Адам Лаури вкараха по два гола срещу руския вратар с български корени, а Марк Шайфели записа попадение и две асистенции за Джетс. Конър Хелебюк пък отрази 40 удара на вратата на Уинипег, който завърши редовния сезон със серия от осем поредни победи.

Кейл Макар записа гол и две асистенции за отбора на Колорадо, който загуби всичките си три мача в редовния сезон срещу Джетс с голова разлика 4:17. Следващата среща е във вторник в Уинипег.

Пиус Зутер и Дакота Джошуа вкараха голове през 12 секунди в средата на последната част и Ванкувър Канъкс записа победа с 4:2 срещу Нешвил Предатърс в първа среща от друга серия от Западната конференция на НХЛ.

Това бяха най-бързите два гола в плейофите в историята на Канъкс, като Джошуа се разписа още веднъж, а последното попадение бе дело на Елиас Линдхолм. Тачър Демко пък спаси 20 удара и бе преодолян само от Джейсън Зъкър и Райън О'Райли.

Мат Ремпи и Артьоми Панарин вкараха през 33 секунди във втората третина и Ню Йорк Рейнджърс спечели с 4:1 срещу Вашингтон Кепиталс в първи мач от плейофна серия на Източната конференция. Игор Шестьоркин направи 20 спасявания за победата.

Картър Верхеги отбеляза победното попадение в началото на последната третина и Флорида Пантърс спечели с 3:2 срещу Тампа Бей Лайтнинг в плейофите на Източната конференция. Точни за успеха бяха още Сам Райнарт и Матю Ткачук, а Сергей Бобровски отрази 17 удара. /БТА