Станилия Стаменова се прибра от Олимпийските игри в Токио, където стигна до 1/4-финалите на 200 метра кану. Ето какво сподели тя на летище София.

"Честита втора олимпийска титла, много съм ентусиазирана, гледах в Букурещ какво се случва, в началото се разболях по време на пътя. Три дни бях под карантина. Минах през куп проверки, явно беше настинка", коментира тя.

БОК, Костадин Андонов – Start-Photo
12 снимки

"Много дълго чакани и желани игри, каквото успях да дам в сериите го направих, но това, което направиха конкурентите ми, искаше ми да съм на финал, но така е трябвало да стане. Приключвам кариерата си в кану-каяка, може би ще участват на Републиканското за клуба, който ме подкрепи", добави състезателката.

"Тепърва ще се разбере, ще усетя накъде ще ме заведат интереси, душата ми, 10 години изкарах в един режим на подготовка, откъсната от светския живот, искам да попътувам, ще видим. Трудничко ми беше заради заболяването, малко всички ме избягваха, за да не се заразят, нормално. Усетих атмосферата на игрите. Гледах борбата, Миглена гледах. Виждам как се развива спорта, бих дал нещо за спорта, но трябва да има и кой да го желае. За мен бяха трудни години последните, искаше ми се да бъдем по-обединени. Имаме по-хубави поводи, за титлата, за прекрасните емоции, които постигнаха момичетата в последните дни", каза в заключение Стаменова.