Представителката на Грузия в спортната стрелба Нино Салуквадзе стана първата жена, която е взела участие на девет Олимпиади.

52-годишната Салуквадзе участва днес в дисциплината 10 метра въздушен пистолет. Тя обаче не успя да влезе във финала, тъй като се нареди на 31-о място в квалификациите. Във визитката й има златен и сребърен медал от Олимпийските игри през 1988-а година, както и бронз от Игрите през 2008-а година в Пекин. Салуквадзе дебютира на олимпийския турнир по стрелба през 1988-а година в Република Корея, когато все още защитава флага на несъществуващия вече СССР.

По осем пъти на Олимпийски игри е участвала Йозефа Идем в спринта с кану, която е представяла Германия и Италия, а в момента на 56 години е активен политик на Апенините. Също с осем участия на Олимпиада е канадската състезателка в академичното гребане Лесли Томпсън.

В днешното състезание на 10 метра пистолет, където Салуквадзе не успя да пробие до фстринала, първи медал за България донесе Антоанета Костадинова, която се нареди на 2-ото място.