Състезателката по спортна стрелба Антоанета Костадинова говори пред медиите преди заминаването за Токио, където този петък започват Летните олимпийски игри. Според нея този път най-големият спортен форум ще е много по-различен заради множеството ограничения и за атлетите там ще е като затвор и мъчение.

„Ние не сме като в прогнозата за времето. Очаквания в спортната стрелба е много невъзможно да имаме, тъй като ден за ден при нас няма еднакъв. Всичко може да се случи. Утре може да е съвсем различно. Подготвени сме, доколкото ни стигнаха силите и възможностите като се има на предвид, че година и половина нямаше състезания. Всички тръгват с някакви очаквания. Каквото можем и доколкото ни позволи психиката, ще го дадем", започна тя.

„Засега съм добре. Единственото притеснение идва от тези мерки, които заради пандемията няма как да е по друг начин. Дано на място като отидем да е по-спокойно. Мария Гроздева каза, че нещата са по-добре, отколкото медиите го представят", продължи Костадинова.

„На тази Олимпиада не разчиташ само на себе си. Пречките са твърде много. Ако си контактен, и твоето състезание отива на кино. Страх няма как да няма. Ще се справим, доколкото е възможно", продължи българката.

„На всички им е ясно, че тази Олимпиада няма да е като нормалните. Тя няма да е празник за спортистите. Напротив - това ще е един затвор и едно мъчение за всички. Няма да има публика. Може би това ще ни повлияе по-добре. Нищо не се знае. Това е психологически спорт. Там сме най-добрите", каза още спортистката.