Дербито във втория кръг от олимпийския турнир на футболния турнир при жените между Нидерландия и Бразилия завърши с атрактивно равенство 3:3. Два гола за "лалетата" вкара Вивиан Мидема, която води в листата на топ реализаторите заедно с Барбра Банда (Замбия). Двете иват по 6 попадения само за два мача. За Нидерландия се разписа още Доминик Янсен, а българката Виктория Пелова отново влезе като резерва в края на мача. Звездата Марта отбеляза едно попадение за Бразилия, Людмила и Дебиня вкараха другите.
 
Швеция и Великобритания станаха първите отбори, които си гарантираха място на четвъртфиналите. Скандинавките записаха втора победа, този път срещу Австралия с 4:2.  Великобритания победи домакините от Япония с 1:0 в група Е. Елън Уайт вкара единствения гол в мача, разписвайки се в 74-ата минута и това е нейното трето попадение от началото на турнира.
 
В мач от група G САЩ разгроми с 6:1 Нова Зеландия, като четири гола на амепиканките бяха отменени заради засади. Едно от попаденията беше на завърналата се след майчинство Алекс Морган, която влезе като резерва.

Алекс Морган

източник: Gulliver/GettyImages

РЕЗУЛТАТИТЕ
 
Чили - Канада 1:2
Китай - Замбия 4:4
Швеция - Австралия 4:2 
Япония - Великобритания 0:1 
Нидерландия - Бразилия 3:3
Нова Зеландия - САЩ 1:6
 
КЛАСИРАНЕ
 
Група Е
 
1. Великобритания - 6 т.
2. Канада - 4
3. Япония - 1
4. Чили - 0
 
Група F
 
1. Нидерландия - 4 т.
2. Бразилия - 4
3. Китай - 1
4. Замбия - 1
 
Група G
 
1. Швеция - 6 Т.
2. САЩ - 3
3. Австралия - 3 
4. Нова Зеландия - 9