Наред с последните организационни въпроси, днес в Арена Армеец се проведе и техническата конференция, на която се дадоха последни указания и разяснения във връзка с провеждането на Световното първенство по художествена гимнастика.

Конференцията беше водена от вицепрезидента на Организационния комитет за провеждането на първенството и генерален мениджър на БФХГ Росина Атанасова.

От страна на ФИГ водещ беше Рон Гелимор, който даде отлична оценка на всичко, което е видял като организация в залата. На срещата присъства Наталия Кузмина – президент на Техническия комитет по художествена гимнастика на ФИГ, Д-р Мишел Леглиз - председател на медицинската и антидопингова комисия при ФИГ, Силви Мартине - спортен мениджър на Международната федерация по гимнастика, г -н Людвиг Швайзер, който разясни нови организационни правила по провеждане на състезанието, както и нови правила при протестите на оценките, г-н Оливие Стрелял - директор маркетинг и реклама при ФИГ, който даде разяснения във връзка с телевизионните излъчвания, рекламата и медиите, които ще отразяват световното първенство.

Всички присъстващи бяха категорични, че организацията на шампионата е на изключително високо ниво и изразиха своето задоволство от видяното и увереността си, че България ще бъде отличен домакин на най-големия форум на художествената гимнастика за годината - шампионата на планетата.