Руската състезателка по художествена гимнастика Александра Солдатова изрази огромното си щастие, че е в София. Грацията се възстановяваше дълго време от контузия и въпреки болките намери място в националния тим на Сборная за Световното първенство.

Пред „Спорт Експрес” Александра Солдатова коментира, че е доволна от оценките и сребърния медал, който получи на финала на топка.

Състезанията от шампионата на планетата продължават и днес в Арена Армеец с финалите на бухалки и лента. Тази вечер ще стане ясно и крайното класиране в отборната надпревара, където Русия води, следваната от България.

„Много съм щастлива, че съм в София. Не съм обидена, че останах на второ място на топка. След контузията и дългото прекъсване второто място е равносилно на голямо щастие. Бях на стълбичката, пях химна на Русия и бях щастлива, че успях да направя това”, сподели Солдатова.

„Разчитах на финал и на обръч, играх за отбора, опитах да покажа възможно най-доброто от себе си. Всичко беше честно – каквото изиграхме, това и получихме. Както и във финала на топка”, добави Солдатова.

Златото и на двата финала – на топка и обръч – грабна друга рускиня – Дина Аверина.

Предстои много важна битка за грациите на Световното

ПРОГРАМАТА МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!