Още медали ще бъдат разпределени в „Арена Армеец“ тази вечер по време на Световното първенство по художествена гимнастика.  

Предстоят да завършат квалификациите на лента и бухалки, а с това ще станат ясни не само финалистите на тези два уреда, но също така ще разберем и как ще бъдат разпределени медалите в отборната надпревара. За момента България се движи втора, зад Русия.

Освен това днес ще имаме и пълния списък от грации, които ще се борят за абсолютната титла в петък (14 септември). За нея се класират първите 24 гимнастички от квалификациите, като има едно важно уточнение. Регламентът не позволява държава да бъде представена от повече от две състезателки в многобоя. Същото правило важи и за финалите на отделните уреди. Така например, ако участващите с три гимнастички страни успеят да постигнат стопроцентова успеваемост, грацията измежду трите с най-нисък резултат отпада, а мястото ѝ заема класиралата съответно девета във финалите на отделните уреди, или 25-а в квалификациите за многобоя.  

Днес за България на килима ще излязат Катрин Тасева и Боряна Калейн. За тях предстои да изиграят съчетанията си на лента. Поток „D“, където се намират нашите момичета стартира в 14:00 часа.

За Русия на лента ще играят Александра Солдатова и Арина Аверина. Те са в поток „В“, битката където започва в 10:00 часа.

Ето и пълната програма за четвъртък, 13 септември:

10:00-11:14: Индивидуално квалификации, Група B Бухалки и Лента

11:15-12:32: Индивидуално квалификации, Група A Бухалки и Лента

14:00-15:17: Индивидуално квалификации, Група D Бухалки и Лента

15:20-16:45: Индивидуално квалификации, Група C Бухалки и Лента

19:00-19:30: Индивидуално финал на бухалки

19:35-20:05: Индивидуално финал лента

20:08 - Церемония по награждаването Индивидуално бухалки

Церемония по награждаването Индивидуално лента

Церемония по награждаването Отборно жени

36-ият шампионат на планетата ще продължи до неделя, 16 септември. Последните два дни от форума са запазени за ансамблите.

ПЪЛНАТА ПРОГРАМА ЗА СВЕТОВНОТО ПО ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАСТИКА МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ ТУК!

Всички новини около престижния форум може да следите със специалната секция на Gong.bg.