Настъпи и последният ден от Световното първенство по художествена гимнастика в София. По-късно днес в „Арена Армеец“ ще се раздадат и последните комплекти медали, след което надпреварата ще бъде официално закрита.

България ще спори и в двата финала на отделните съчетания при ансамблите. Програмата стартира в 15:00 часа с изиграванията на пет обръча. Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова са със стартов номер 4 на тази композиция, докато на топките и въжетата, където изиграванията ще стартират в 15:45, ще излязат на килима седми.

Възпитаничките на Весела Димитрова вече завоюваха бронзов медал от многобоя на 36-ия шампионат на планетата, като си гарантираха и квота за Олимпийските игри в Токио през 2020 година. Отличието, което донесе ансамбълът ни е второ за страната ни на Световното у нас. Преди това Катрин Тасева, Невяна Владинова и Боряна Калейн спечелиха сребро в отборната надпревара при индивидуалистките.  

В класирането по медали преди последните финали води Русия.  

Очаква се турнирът да бъде закрит с внушителна гала-вечер, която да предложи истински спектакъл на феновете, придружен с много светлинни ефекти и атрактивни изпълнения.

Ето и пълната програма за 16 септември (неделя):

15:00-15:40: Финал 5 обръча ансамбли

15:55-16:35: Финал 3 топки и 2 въжета ансамбли

16:42 - Церемония по награждаване финал 5 обръча

Церемония по награждаване финал 3 топки и 2 въжета

Церемония по закриването

Галаспектакъл

Ансамбълът: Разочаровани сме от грешките, публиката бе невероятна