Наставникът националния отбор по художествена гимнастика индивидуално (жени) Бранимира Маркова коментира, че шансовете на страната ни за медалите на предстоящия шампионат в София са големи, стига момичетата ни да покажат истинските си способности.

Маркова застана пред камерата на сутрешния блок на NOVA часове преди официалното откриване на изложбата, посветена на „Златните момичета“ в градинката на Народния театър в столицата.

„Специално при индивидуалното ни очаква тежко състезание предвид формата. Предстои ни дълго състезание. Първите 4 дни момичетата ще играя квалификации за отборната титла. Първите 24 класирали се ще участват в многобоя. От 10 септември започваме с Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн и съчетанията им с обръч, всеки ден се играе по един уред, а в петък е многобоят“, поясни програмата Маркова.

„Аз лично се надявам всяка от тях да представи съчетанието си по най-добрия начин, да зарадваме феновете и най-вече да постигне добри резултати“.

„Силна е конкуренцията. Преди няколко дни видяхме, че всички момичета са в добра форма. Имаме силна конкуренция за многобоя и отборната титла. Русия, Беларус, Израел, Италия. Шансовете ни са големи, ако се представим добре и момичета направят това, което могат, имаме големи шансове“.

„Това е трето Световно у нас. Първото е 1968 година, след това 1987-а във Варна. Имаме световни шампиони на форумите у нас - Мария Гигова, Бианка Панова. Аз бях на 14 години на последното световно във Варна, когато Бианка Панова, Елизабет Колева и Адриана Дунавска участваха и спечелиха всички медали и за мен остана отпечатък в целия ми живот. И сме сигурни, че ще повлияем на това Световно на много малки деца и на всички фенове, които ще ни подкрепят. Очакваме подкрепа от феновете и очакваме да ги зарадваме“, сподели за финал Маркова.