Капитанът на националния отбор по художествена гимнастика индивидуално (жени) Невяна Владинова сподели в интервю за сутрешния блок на NOVA съкровеното си желание за предстоящото Световно първенство в София от 10 до 16 септември. Грацията ни заяви, че се надява да се представи толкова добре на престижния форум, колкото на Световната купа, на която страната ни бе домакин през 2017-а година. Тогава Неви демонстрира страхотна форма и си тръгна с не едно отличие, сред които и титлата в многобоя.

В началото на новия сезон плевенчанката обаче получи травма и това я извади за дълъг период от тренировъчния и състезателен процес. Постепенно Неви започна да навлиза във форма, а на изминалата пред уикенда Световна купа в Минск си тръгна със сребърен медал на лента.

 „Наистина в последно време сме сред основните претенденти за медалите. Но за мен е важно да изляза и да си изиграя съчетанието си, да направя всичко заложено в него и оттам насетне нищо не зависи от мен“, започна Владинова.

„Да, сравних среброто от Световната купа в Минск с един от първите медали, които съм взимала. През много неща минах тази година, но успях благодарение на госпожата (бел.ред. – Бранимира Маркова), която бе през цялото време с мен в залата и където работихме много, за да успея да си възвърна формата и увереността. За първи път ми се случи толкова време да съм освен извън състезания, и извън тренировки. Определено ми се отрази, но мисля вече се справих и мисля, че съм готова“, продължи плевенчанката във връзка с неприятната контузия, която получи в началото на сезона.


ВСИЧКИ НОВИНИ ОКОЛО СВЕТОВНОТО ПО ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАСТИКА МОЖЕ ДА СЛЕДИТЕ В СПЕЦИАЛНАТА СЕКЦИЯ НА GONG.BG, ПОСВЕТЕНА НА ФОРУМА. ВИЖТЕ ТУК!


Владинова говори преди официалното откриване на изложбата, посветена на „Златните момичета“ преди шампионата на планетата. Любопитни кадри, сред които и непоказвани досега, са изложени в градинката на Народния театър, а официалното откриване е днес от 12.30 часа.

Запитана за една от снимките, на която е уловена да се закача с председателят на федерацията Илиана Раева, Неви обясни: „Тази снимка ми е една от любимите. Наистина много я уважавам госпожа Раева затова, че тя има чувство за хумор и разбира и нашето. Когато трябва да сме сериозни сме такива, а когато може да се забавляваме го правим, така че ми носи много настроение тази снимка“.

„Беше ми тъжно, че не можах да се състезавам на Световната купа в София тази година, но се радвам, че нашите момичета се представиха така добре и се радвам, че септември е се състезавам“.

Невяна Владинова

източник: LAP.bg

„Световната купа от 2017-а у нас ми е от любимите. Наистина всичко хубаво, което може да се случи на един състезател на една надпревара, ми се случи на мен, и се чувствах точно като принцеса. Надявам се на предстоящото Световно да съм поне толкова добра, колкото тогава“, пожела си капитанът на индивидуалното.

Невяна Владинова

източник: LAP.bg

Върната на Световната „Чалъндж“ купа в Минск и силното ѝ представяне на бухалки, Неви обясни: „За пръв път изиграх така стабилно съчетание и направих всички елементи в него, така получих 19.250. Определено съм доволна от оценката“.

За финал Владинова сподели една обща мечта – на нея и съотборничките ѝ Катрин Тасева и Боряна Калейн - „Разбира се, тази година искаме да се държим за ръце трите заедно с Боряна и Катрин на почетната стълбичка. Това е наша мечта“.

Катрин Тасева и Невяна Владинова

източник: LAP.bg, Владимир Стоянов

Световното започна на 10 септември и ще продължи до 16 септември. В „Арена Армеец“ ще се събере елитът на художествена гимнастика, а всички, които искат да се насладят на живо, може да се сдобият с билети от мрежата на Eventim.

Още новини:

300 кг благороден метал за Световното по художествена гимнастика

Илиана Раева с емоционален призив за подкрепа преди Световното 

Над 100 журналисти и фотографи идват у нас за Световното по художествена гимнастика

Показаха медалите за най-красивото Световно 

Грация от ансамбъла отново се нуждае от операция

Рекорден брой участници на Световното по хужествена гимнастика у нас

Руски олимпийски и световни шампионки на Световното по художествена гимнастика у нас